RİZE / ARDEŞEN - Merkez Fatih İlkokulu

Transformation To The Future With Ecobrick

Okulumuz yeni bir e twinning projesine daha dahil oldu. Bu projemizle amacımız geri dönüşümü olmayan plastik atıkların ekolojik tuğlalar oluşturularak geri dönüşümünü sağlamaktır .

Çocuklarla yaparak yaşayarak ve somut bir şekilde doğanın korunmasına katkı sağlayarak dünyamızı daha yaşanabilir hale getireceğiz.

Ekolojik  tuğlalar ile çevremizdeki plastik atıkların toplanmasına ,çevreye verdikleri zararların azalmasına ve toplumda farkındalık oluşturmaya katkı sağlayacağız.

Mrt

DISCOVERING THE SOUND OF NATURE (DOĞANIN SESİNİ KEŞFEDİYORUM)

Okulumuz ana sınıfı öğretmeni İnci YILDIZ ve öğrencileri yeni bir e twinning projesine başladı.

Projedeki amaç ,doğanın sesini dinleyerek;  çevre bilinci oluşturmak, doğal dengeyi korumak ve bizden sonraki nesillere temiz,

yaşanabilir bir dünya bırakmanın yollarını öğretmektir.  Bunu doğada öğrenme,  geri dönüşüm ve STEM etkinlikleriyle

doğanın döngüsünü korumak ve devam ettirmek için  farkındalık oluşturmayı umut ediyoruz.

Doğayı tanıdıkça, doğanın sürdürülebilirliği için canla başla çalışmaya başlayacağımıza  inanıyoruz.

Mrt

10 Mart Ardeşen'in Kurtuluşu münasebetiyle düzenlenen ilkokullar arası resim yarışmasında

öğrencimiz Meryem SEFERİNOĞLU 3. oldu.

Öğrencimize ödülünü ilçe programında kaymakamımız Ferhat ALTAY takdim etti.

Öğrencimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri tarafından İstiklal Marşı 'nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

1.ve 2. sınıfların 5 kıta , 3.ve 4. sınıfların 10 kıta ezbere okuduğu yarışmamıza 110 öğrencimiz katıldı.

1. ve 2.sınıflarda

Birinci Hatice Erva KUYUMCU ve Elif Rana YANOĞLU

İkinci Zeynep Şura ALUMERT ve Selin HATİBOĞLU

Üçüncü Selim TERZİBAŞ

3. ve 4.sınıflarda

Birinci Serap Mira ÖZYANIK

İkinci Sude Rana YENİÇIRAK

Üçüncü Eylül AYÇİÇEK

Öğrencilerimize belgelerini okul müdürümüz Göksel YILDIIRMKAYA takdim etti.

Yarışmayı düzenleyen ve emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası 'nda  öğrencilerimize deprem ile ilgili bilgilendirmelerin yanı sıra

Sivil Savunma Kulübü tarafından tahliye tatbikatı yapıldı.

Öğrencilerimiz başarılı bir bir şekilde tatbikatı tamamladı.

Okulumuz 4-A Sınıfı Sınıf Öğretmenleri eşliğinde

Rize Kitap Fuarını ziyaret etti.

TFF Trabzon Bölge Koordinatörü İhsan Derelioğlu

Futbol Gelişim İşbirliği Protokolü kapsamında okulumuzu ziyaret etti.

Mrt

“Ten Most Beautiful Words”

(En Güzel 10 Kelime)

Şubat Ayı Etkinliği olarak,projeye dahil olan öğrenciler kendi portrelerini çizmeye çalıştılar  ve ortaklarına kendilerini tanıttılar.

Mrt

“Ten Most Beautiful Words”

(En Güzel 10 Kelime)

Mart  Ayı Etkinliği olarak,hayatlarındaki en önemli kelimeleri belirlediler ve onları İngilizce’ye çevirdiler.Ardından diğer ülkelerle karşılaştırıp ortak  kelimeleri buldular.

Kas

Merkez Fatih İlkokulu 2-C sınıf  öğretmeni Aydanur ALTEKİN ve öğrencilerin yürüttüğü "Cumhuriyet'in Yüz'ü" e twinning projesi kapsamında kaymakamımız Ferhat ALTAY Bey ziyaret edilerek proje hakkında bilgi verildi. Projede görevli öğrencilerin resimlerinden oluşan Atatürk portresi mozaik çalışması kaymakamımız Ferhat ALTAY Bey'e takdim edildi.

Ekm

Cumhuriyet'in yüzüncü yılında  çocuklarımıza milli birlik ve beraberlik duygusu aşılamak  üzere  kardeş ülkemiz Azerbaycan ortaklığı  ile CUMHURİYET 'İN YÜZ'Ü adlı e twinning proje çalışmalarımıza  başladık.

May

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlkokullar arası bilgi yarışmasında okulumuz birinci olmuştur.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Başarının mimarı öğretmenlerimize teşşekkür ederiz.